HENKILÖTIETOJEN SUOJAAMISTA JA KÄSITTELYÄ KOSKEVA TIETOSUOJALAUSUNTO

Tässä henkilötietojen suojaamista ja käsittelyä koskevassa tietosuojalausunnossa kerrotaan, kuinka Sandoz A/S (Sandoz kuuluu Novartis-konserniin) kerää, säilyttää ja käyttää tietoja, jotka koskevat tällä verkkosivulla vierailevia yksittäisiä henkilöitä. KÄYTTÄMÄLLÄ TÄTÄ VERKKOSIVUSTOA ANNAT LUVAN TIETOJEN KERÄÄMISEEN JA KÄYTTÄMISEEN TÄSSÄ TIETOSUOJALAUSUNNOSSA KUVATULLA TAVALLA. LISÄKSI VAHVISTAT OLEVASI TIETOINEN SIITÄ, ETTÄ SANDOZ A/S VOI AJOITTAIN, ILMAN ENNAKKOILMOITUSTA JA OMAN HARKINTANSA MUKAAN MUUTTAA, MUOKATA, TÄYDENTÄÄ, LYHENTÄÄ TAI MUULLA TAVOIN PÄIVITTÄÄ TÄTÄ TIETOSUOJALAUSUNTOA. Käsittelemme henkilötietojasi kuitenkin aina tietojen keräyshetkellä voimassa olleiden tietosuojakäytäntöjen mukaisesti. Tarkoituksenamme on ilmoittaa tietosuojakäytäntöihimme tehtävistä muutoksista tällä sivulla, jotta tiedät millaisia tietoja keräämme, miten käytämme niitä ja missä olosuhteissa niitä voidaan paljastaa. Linkki tietosuojalausuntoomme on etusivun lisäksi kaikilla niillä sivuilla, joilla pyydetään henkilötietoja. Tällaisissa tiedonkeruupisteissä voidaan tietyissä tilanteissa antaa lisätietoja pyydettyjen tietojen käyttötarkoituksesta.

1. Sitoutumisemme henkilötietojen suojaamiseen ja käsittelyyn

Henkilötiedoilla tarkoitetaan tässä henkilötietojen suojaamista ja käsittelyä koskevassa tietosuojalausunnossa tietoja, joiden avulla sinut voi tunnistaa: esimerkiksi nimeä, syntymäpäivää, sähköpostiosoitetta, postiosoitetta ja puhelinnumeroa. Normaalisti käsittelemme henkilötietojasi vain tässä tietosuojalausunnossa kuvatulla tavalla. Pidätämme kuitenkin oikeuden tietojen lisäkäsittelyyn lain sallimissa tai vaatimissa puitteissa sekä avustaaksemme mahdollisissa oikeustutkimuksissa.

Seuraavissa kohdissa kerromme, miten ja milloin keräämme henkilötietoja.

2. Henkilötietojen käyttötarkoitus

Koska useimpien palveluidemme käyttö ei edellytä rekisteröitymistä, voit käyttää sivustoamme nimettömänä. Joidenkin palveluiden käyttö voi kuitenkin vaatia henkilötietojen luovuttamista. Pyydämme henkilötietoja, jotta voisimme päästää sinut verkkosivuston tiettyihin osiin ja voidaksemme vastata kysymyksiisi.

Voimme kerätä ja käyttää henkilötietoja esimerkiksi tuotteiden tai palveluiden tarjoamiseen, tilaustesi laskuttamiseen, sinua todennäköisesti kiinnostavien tuotteiden ja palveluiden mainostamiseen sekä yhteydenottoihin muista kyseisestä tilanteesta ilmenevistä syistä tai syistä, jotka kerromme henkilötietoja kerätessämme.

3. Henkilötietojen salassapito

Emme myy, jaa tai muulla tavoin luovuta henkilötietojasi kolmansille osapuolille muuten kuin tässä henkilötietojen suojaamista ja käsittelyä koskevassa tietosuojalausunnossa ilmoitetuilla tavoilla. Voimme luovuttaa henkilötietojasi eri puolilla maailmaa toimiville Novartis-konserniin kuuluville yhtiöille, jotka lupaavat käsitellä niitä tämän tietosuojalausunnon mukaisesti. Henkilötietoja voidaan antaa tietojen keräyksen alkuperäisten käyttötarkoitusten mukaisesti lisäkäsittelyä varten myös kolmansille osapuolille, jotka edustavat Sandozia tai toimivat Sandozin toimeksiannosta. Henkilötietoja voidaan käsitellä myös muilla laillisilla tavoilla, esimerkiksi palvelujen toimittamista, tämän verkkosivuston käyttökelpoisuuden arviointia, markkinointia, tietojen käsittelyä tai teknistä tukea varten. Kolmannet osapuolet ovat solmineet kanssamme sopimuksen, jossa ne lupaavat käyttää henkilötietoja vain sovittuihin tarkoituksiin ja olla myymättä ja paljastamatta tietoja ulkopuolisille muuten kuin lain vaatimassa tai Sandozin sallimassa määrin ja tässä tietosuojalausunnossa ilmoitetuilla tavoilla.

Sinulta kerättyjä henkilötietoja voidaan siirtää kolmannelle osapuolelle myös siinä tapauksessa, että tähän verkkosivustoon liittyvä liiketoiminta tai sen osa ja siihen liittyvät asiakastiedot myydään, luovutetaan tai siirretään. Tällöin edellytämme, että ostaja tai se taho, jolle liiketoiminta luovutetaan tai siirretään, käsittelee henkilötietoja tämän tietosuojalausunnon mukaisesti. Lisäksi voimme paljastaa henkilötietoja kolmannelle osapuolelle, jos laki, oikeuden päätös tai hallinnollinen määräys velvoittaa meitä tekemään niin tai jos kyseinen tietojen luovutus on muulla tavoin välttämätön rikostutkinnassa tai oikeudenkäynnissä omassa maassamme tai ulkomailla.

4. Oikeus tarkastaa, korjata ja vastustaa

Käsitellessämme henkilötietoja pyrimme parhaamme mukaan varmistamaan, että tietosi ovat oikein ja ajan tasalla niiden alkuperäistä käyttötarkoitusta silmällä pitäen. Tarjoamme sinulle mahdollisuuden kieltää henkilötietojesi käsittelyn, mikäli tässä tietosuojalausunnossa kuvatut lailliset liiketoimintatarkoitukset ja lain noudattaminen eivät todennäköisesti edellytä kyseistä käsittelyä. Sähköiseen suoramarkkinointiin liittyen tarjoamme lain niin vaatiessa sekä mahdollisuuden kieltäytyä vastaanottamasta lisää mainoksia että mahdollisuuden mainosten vastaanottamiseen. Jos tahdot ottaa meihin yhteyttä henkilötietojesi käyttöä koskien tai jos vastustat tietojen käsittelyä, lähetä sähköpostiviesti osoitteeseen info.suomi@sandoz.com. Mainitse yhteydenotossasi sen verkkosivuston nimi, jolle jätit henkilötietosi ja yksilöi ne tiedot, joita tahdot korjata, päivittää tai poistaa. Kerro myös riittävät tiedot itsesi tunnistamiseen. Henkilötietojen poisto riippuu laillista ja eettistä raportointia, asiakirjojen arkistointia ja tietojen säilyttämistä koskevista velvoitteistamme.

5. Tietosuoja ja luottamuksellisuus

Varmistaaksemme Internetissä keräämiemme henkilötietojen tietosuojan ja luottamuksellisuuden käytämme tietoverkkoja, joita suojaavat muun muassa alan standardien mukaiset palomuurit ja salasanat. Käsitellessämme henkilötietojasi pyrimme parhaamme mukaan suojaamaan tietoja katoamiselta, väärinkäytöltä, luvattomalta käytöltä, paljastumiselta, muuttamiselta ja hävittämiseltä.

6. Tiedonsiirto ulkomaille

Kuulumme kansainväliseen Novartis-konserniin, jolla on tietokantoja eri maissa. Osaa tietokannoista hoitaa paikallinen konserniyritys ja osaa jokin kolmas osapuoli konserniyrityksen toimeksiannosta. Voimme siirtää henkilötietojasi johonkin konsernin tietokantaan kotimaasi ulkopuolelle, mahdollisesti myös sellaisiin maihin, joiden lainsäädäntö ei anna henkilötiedoille samanlaista suojaa kuin oma maasi. Henkilötietojen suojauksen varmistamiseksi Sandoz on hyväksynyt Novartis-konsernin Binding Corporate Rules -säännöt. Kyseessä on eurooppalainen säännöstö, jonka tarkoituksena on taata yksityishenkilöiden oikeuksien suojaaminen yrityskonsernien eri maissa toimivien yksiköiden välisissä sisäisissä tiedonsiirroissa. Lue lisää Novartiksen kansainväliseltä verkkosivustolta: Novartis Binding Corporate Rules.

7. Evästeet ja Internet-tunnisteet

Voimme kerätä ja käsitellä tietoja käynnistäsi verkkosivustollamme, esimerkiksi millä sivuilla käyt, miltä sivustolta tulit ja mitä hakuja teet. Käytämme näitä tietoja kehittääksemme sivuston sisältöä ja laatiaksemme tilastoja sivustoamme käyttävistä henkilöistä yrityksen sisäisiä tarkoituksia sekä markkinointi- ja tutkimustarkoituksia varten. Samassa yhteydessä voimme sijoittaa tietokoneellesi evästeitä, jotka rekisteröivät verkkotunnuksesi, Internet-palveluntarjoajasi, käyttöjärjestelmäsi sekä käyntisi päivämäärän ja kellonajan. Eväste on pieni tietoyksikkö, joka lähetetään selaimeesi ja tallennetaan tietokoneesi kiintolevylle. Evästeistä ei ole haittaa tietokoneelle. Voit määrittää selainasetuksesi niin, että saat ilmoituksen ennen evästeen tallentamista. Sillä tavoin voit valita, hyväksytkö kyseisen evästeen vai et. Jos et halua meidän tallentavan evästeitä koneellesi, ilmoita asiasta sähköpostitse osoitteeseen info.suomi@sandoz.com. Haluamme sinun kuitenkin tietävän, että jos et hyväksy evästeitä, et välttämättä pysty käyttämään kaikkia selaimesi toimintoja. Saatamme käyttää tässä kohdassa kuvattujen tietojen keräämiseen ja käsittelyyn ulkopuolisten tahojen tarjoamaa apua.

Toisinaan käytämme tällä sivustolla verkkotunnisteita (joista käytetään myös nimiä kuvapistetunniste, tyhjä GIF-kuva jne.) ja evästeitä ja voimme hyödyntää niitä ja evästeitä kolmannen osapuolen kautta. Kyseessä voi olla esimerkiksi markkinointiyritys tai verkkoanalyysipalvelu, joka voi sijaita ulkomailla ja tallentaa kerätyt tiedot (mukaan lukien IP-osoitteesi) ulkomaille. Näitä tunnisteita/evästeitä on sekä käyttäjiä tälle sivustolle ohjaavissa verkkomainoksissa että tämän sivuston eri sivuilla. Käytämme tekniikkaa mitataksemme kävijöiden reagointia sivustoillamme ja mainoskampanjoidemme tehokkuutta (laskemme mm. miten monta kertaa jokin sivu avataan ja mitä tietoja etsitään) sekä arvioidaksemme, miten tätä sivustoa käytetään. Verkkotunnisteiden/evästeiden avulla jokin kolmas osapuoli tai verkkoanalyysipalvelu voi toimeksiannostamme kerätä tietoja omalla verkkosivustollamme ja muilla sivustoilla vierailevista käyttäjistä, laatia raportteja verkkosivuston tapahtumista ja suorittaa muita verkkosivuston ja Internetin käyttöön liittyviä tehtäviä. Ne voivat välittää näitä tietoja muille osapuolille, mikäli laki niin edellyttää, tai jos ne vuorostaan palkkaavat ulkopuolisia käsittelemään tietoja puolestaan.

8. Henkilötiedot ja lapset

Useimmat tällä sivustolla tarjotuista palveluista on tarkoitettu yli 18-vuotiaille. Lapsille tarkoitettuja lääkkeitä koskevia tietoja pyytävän henkilön on oltava yli 18-vuotias. Emme tietoisesti kerää, käytä tai paljasta alaikäisten henkilötietoja ilman huoltajalta (esimerkiksi vanhemmalta tai holhoojalta) suorassa verkon ulkopuolisessa kontaktissa saatua lupaa. Annamme vanhemmalle (i) tiedon siitä, millaisia tietoja alaikäisestä kerätään ja (ii) mahdollisuuden kieltää kyseisten tietojen kerääminen, käyttö ja tallentaminen jatkossa. Noudatamme lasten suojaamiseen tähtääviä lakeja.

9. Linkit muille verkkosivustoille

Tämä henkilötietojen suojaamista ja käsittelyä koskeva tietosuojalausunto koskee vain tätä verkkosivustoa, ei kolmansien osapuolten omistamia sivustoja. Voimme tarjota käyttäjillemme linkkejä muihin verkkosivustoihin, joiden uskomme kiinnostavan heitä. Pyrimme varmistamaan, että nämä sivustot ovat korkealaatuisia. Internetin erityisluonteesta johtuen emme kuitenkaan ota vastuuta linkitettyjen verkkosivustojen tietosuojakäytännöistä tai muiden kuin oman sivustomme sisällöstä. Tätä tietosuojalausuntoa ei ole tarkoitettu koskemaan sellaisia linkitettyjä verkkosivustoja, jotka eivät ole Novartiksen sivustoja.

10. Yhteydenotot

Jos haluat esittää kysymyksiä tai valituksia tämän henkilötietojen suojaamista ja käsittelyä koskevan tietosuojalausunnon noudattamisesta tai jos mielessäsi on lausunnon laadun parantamiseen tähtääviä suosituksia tai kommentteja, lähetä sähköpostia osoitteeseen info.suomi@sandoz.com.
Päivitetty 1.6.2015